Γυμναστήριο

Συνέντευξη τύπου για τα βαρέα αθλήματα και το Δυναμικό Τρίαθλο που θα γίνει στην Αμάρυνθο

  • Φεβρουάριος 14, 2015
Φωτογραφία - Rxdnews.gr

Φωτογραφία – Rxdnews.gr

Το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ερέτριας συνέντευξη τύπου για την αθλητική διοργάνωση που θα γίνει στις 8 Μαρτίου στην Αμάρυνθο και περιλαμβάνει τα εξής αθλήματα: Χειροπάλη – Δυναμικό Τρίαθλο – Strongman – Διελκυνστίνδα.

Το καλωσόρισμα το έκανε η Δήμαρχος Ερέτριας, Αμφιτρίτη Αλιμπατέ, η οποία ανέλυσε τους τρεις άξονες στους οποίους δίνει ιδιαίτερο βάρος ο Δήμος. Φιλοσοφία, δραματικοί αγώνες (πολιτισμός) και αθλητισμός. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του αθλητισμού, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Ακολούθησε ανάγνωση κειμένου από την κα Χριστίνα Μιχελή, που αφορά στην Αμάρυνθο και τη σχέση της με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στο πέρασμα των αιώνων. Την σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Σωματείου Δυναμικού Τριάθλου και αρχηγός των αθλητών της αποστολής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Powerlifting που θα διεξαχθεί στις 24 με 26 Απριλίου 2015 στη Γεωργία, κύριος Νίκος Κουκουλάκης.

Φωτογραφία - Rxdnews.gr

Φωτογραφία – Rxdnews.gr

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η προσωπική κατάθεση του εκπροσώπου του Ε.Σ.Δ.Τ, ανοίγοντας την καρδιά του και μιλώντας εκτός κειμένου, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους μας, για το τι θα πει αθλητής-αγωνιστής τόσο στα πλατό όσο και στη ζωή.

Ακολούθησε η παρέμβαση της Δημάρχου, η οποία έδειξε την ευαισθησία της για την κοινωνία και τον αθλητισμό και μας έκανε να καταλάβουμε ότι τελικά δεν είναι τυχαίο που ένα πρότυπο αθλητικό γεγονός για την Ελλάδα, λαμβάνει χώρα σε αυτή την περιοχή. Ανέλυσε ενδελεχώς τα οφέλη του αθλητισμού σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Φωτογραφία – Rxdnews.gr

Φωτογραφία – Rxdnews.gr

Το λόγο έλαβε ο διοργανωτής Βαγγέλης Κόης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και τους χορηγούς, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα και τα αθλήματα της εκδήλωσης.

Ακολουθούν λίγα λόγια για τα αθλήματα:

Χειροπάλη

Η χειροπάλη είναι ένα δυναμικό άθλημα με τεράστια αναγνώριση στο εξωτερικό. Είναι πάλη με το χέρι , 2 αντίπαλοι , 1 τραπέζι ανάμεσα τους , προσπαθούν να επιβληθούν στον αντίπαλο με τεχνική (Χωρίς τεχνική, η δύναμη μένει ανεκμετάλλευτη) και δύναμη , χρησιμοποιώντας ολόκληρο το σώμα .

Κατηγορίες – categories:

-75 kg
-95 kg
+95 kg

Κανονισμοί – regulations :αντίστοιχοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροπάλης W.A.F)

Δυναμικό Τρίαθλο

Είναι ένα άθλημα που θυμίζει κάπως την Άρση Βαρών με την έννοια ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες βάρους και κάθε αθλούμενος καλείται να εκτελέσει κάποιες ασκήσεις. Έχει τρεις κινήσεις: το κάθισμα, την πίεση πάγκου και τις άρσεις.
Στη διοργάνωση θα υλοποιηθεί η μια εκ των τριών κινήσεων η πίεση πάγκου

Κατηγορίες- categories :

-75 kg
-95 kg
+95 kg

Κανονισμοί- regulations : κανόνες GPA/IPO (ελεύθερο – without bench shirt)

Strongman

Οι αθλητές περνάνε από μια διαδικασία ασκήσεων ώστε να αναδεχθεί ο πιο δυνατός, Στην διοργάνωση θα υλοποιηθούν 3 δοκιμασίες ( Άρση αυτοκινήτου – Στρατιωτική πίεση αλτήρα – Βάδισμα του γεωργού )
Κατηγορίες – categories:

Ανοικτή – Open

Αθλήματα

1. Άρση αυτοκινήτου – Deadlift hold car ( αριθμό άρσεων σε ένα λεπτό – weightlifting number in one minute )
2. Στρατιωτική πίεση αλτήρα – Dumbbell Press 70 kg ( αριθμό πιέσεων σε ένα λεπτό- number pressure in one minute )
3. Βάδισμα του γεωργού – Farmers Carry 100 kg ( απόσταση 40 μέτρων σε άμμο- 40 meters in sand )
Υποχρεωτική συμμετοχή και των 3 αθλημάτων – Mandatory participation in all 3 sports

Διελκυστίνδα

Είναι άθλημα που χρονολογείτε από τον 5ο αιώνα π.Χ. Αναφέρεται ανάμεσα στα αγωνίσματα δύναμης που ασκούνταν οι νέοι για να βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση και να αποκτήσουν ρώμη. Έως το 1920 ήταν Ολυμπιακό άθλημα. Επίσης στις μέρες μας το άθλημα της διελκυστίνδας «καλλιεργείται» σε 54 κράτη.

Κανονισμοί:

Οι δυο ομάδες αποτελούνται από οκτώ άτομα και πρέπει το συνολικό σωματικό βάρος των αθλητών της μιας ομάδας να είναι παρόμοιο με της αντιπάλου. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν τρεις αθλητές-κλειδιά, που είναι: ο αρχηγός, ο πρώτος στη σειρά και ο τελευταίος που τυλίγει (μια φορά) την άκρη του σχοινιού γύρω από τη μέση του και αποκαλείται άγκυρα (anchor). Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα τραβήξει το σχοινί κατά τέσσερα μέτρα προς το μέρος της.

Mr. 3Hours

Mr. 3Hours

Το όνομά μου είναι Μάρτιν (Mr. 3Hours).
Είμαι ο καλύτερος εκπαιδευτής φυσικής κατάστασης.
Τηλέφωνο: 00359 893 889 768
Mr. 3Hours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required