Διατροφή

Όταν είστε διψασμένοι για κάτι γευστικό, υγιεινό και διαιτητικό

  • Αύγουστος 9, 2015
Green Cola... Όταν είστε διψασμένοι για κάτι γευστικό, υγιεινό και διαιτητικό

Green Cola… Όταν είστε διψασμένοι για κάτι γευστικό, υγιεινό και διαιτητικό

Αυτό το ποτό δεν έχει θερμίδες, ούτε του γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη, η οποία σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία είναι καρκινογόνος (μπορεί να προκαλέσει ξεκλείδωμα σοβαρών ασθενειών).

Για αρκετούς μήνες το ποτό αυτό έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου δροσιστικό και αναζωογονητικό ποτό δεν έχει σημασία αν είμαι στην παραλία, στο γυμναστήριο ή έξω.
Δεν έχει θερμίδες και είναι εξερετικά γλυκό αλλά και υγιεινά χάρη στην στέβια. / Mr. 3Hours/

Γευστική, πρωτότυπη και πάνω απ’ όλα δροσιστική!

Η Green Cola αποτελεί μία νέα πρόταση αναψυκτικού τύπου Cola και απευθύνεται σε όλους, ακόμα και σε ομάδες ατόμων με ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες (πχ. διαβητικούς), που αναζητούν ένα προϊόν με μηδαμινή θερμιδική επιβάρυνση, χωρίς να θυσιάζεται το γευστικό αποτέλεσμα.

Fitness Time...

Fitness Time…

Κυκλοφορεί σε συσκευασίες των 250ml, 330ml, 500ml και 1,5lt.

Τι είναι η Στέβια;

Η Στέβια (βοτανικό όνομα Stevia rebaudiana) είναι ένα ισχυρό φυσικό γλυκαντικό, το οποίο περιέχει μια ουσία η οποία ονομάζεται στεβιόζη ή στεβιόλη, έχει πολύ μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη από τη ζάχαρη και πήρε το όνομά της από τον Ισπανό βοτανολόγο και γιατρό Petrus Jacobus Stevus που την ανακάλυψε. Η στέβια είναι η μόνη φυσική γλυκαντική ουσία με μηδέν θερμίδες, μηδέν υδατάνθρακες, μηδέν γλυκαιμικό δείκτη (G.I.) και μηδέν γλυκαιμικό φορτίο (G.L.).

Η Στέβια (βοτανικό όνομα Stevia rebaudiana) είναι ένα ισχυρό φυσικό γλυκαντικό

Η Στέβια (βοτανικό όνομα Stevia rebaudiana) είναι ένα ισχυρό φυσικό γλυκαντικό

Επομένως, επιτρέπει στον καταναλωτή να απολαμβάνει τη γλυκιά γεύση, χωρίς την προσθήκη θερμίδων στην ημερήσια ενεργειακή πρόσληψη, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη διαχείριση του σωματικού βάρους, με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείται στη διατροφή ως υποκατάστατο των προστιθέμενων σακχάρων. Πρόκειται λοιπόν για ένα φυσικό γλυκαντικό που μπορεί να υποκαταστήσει τη ζάχαρη ή να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με αυτήν και άλλες γλυκαντικές ύλες. Η στέβια καλλιεργείται εδώ και αιώνες στη Λατινική Αμερική, ενώ πειραματικές καλλιέργειες του φυτού έχουν ξεκινήσει και στη χώρα μας (Θεσσαλία, Μακεδονία).

Η Ιαπωνία ήταν από τις πρώτες χώρες που από τις αρχές του 1970 αξιολόγησε την ασφάλεια της στέβια και των γλυκαντικών της και που ενέκρινε τη χρήση τους σε τρόφιμα και ροφήματα, όπως σε αναψυκτικά. Από τότε ένας σημαντικός αριθμός μελετών διερεύνησε την ασφάλεια των γλυκοζιτών στεβιόλης και οι αρμόδιοι φορείς υγείας ανά τον κόσμο έχουν εγκρίνει τη χρήση τους:

Το 2008, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (U.S. Food and Drug Administration – FDA) αναγνώρισε τη στέβια ως Generally Recognized As Safe – GRAS.

Το 2008, η Κοινή Επιστημονική Επιτροπή του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα Πρόσθετα των Τροφίμων (JECFA, διεθνής επιστημονική επιτροπή) έκρινε ότι τα εκχυλίσματα της στέβια είναι ασφαλή για κατανάλωση από όλες τις ομάδες του πληθυσμού.

Το 2010, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA, European Food Safety Authority) αξιολόγησε με τη σειρά της το σύνολο των δεδομένων από επιστημονικές μελέτες που διερεύνησαν την ασφάλεια των γλυκοζιτών στεβιόλης και σε συμφωνία με την JEFCA τους θεώρησε ασφαλείς για κατανάλωση.

Το 2011, η [Ευρωπαϊκή Επιτροπή] ενέκρινε τη χρήση των γλυκοζιτών στεβιόλης ως γλυκαντικό σε τρόφιμα και ροφήματα. /www.greencola.gr/

Mr. 3Hours

Mr. 3Hours

Το όνομά μου είναι Μάρτιν (Mr. 3Hours).
Είμαι ο καλύτερος εκπαιδευτής φυσικής κατάστασης.
Τηλέφωνο: 00359 893 889 768
Mr. 3Hours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Fields marked with * are required